Info om oss

Ibland vill man bara ha ett snabbt svar angående sin kropp och hälsa. Är jag eller är jag inte? Har jag eller har jag inte? YesNo självtester ger dig detta svar – och det lika snabbt som enkelt. Själva provtagningen sköter du helt på egen hand och det extra fina är att du kan göra det precis var och när du själv vill. Vissa av våra självtester ger dig svar direkt inom några minuter, andra går till så att du kostnadsfritt skickar ditt prov till vårt laboratorium för DNA-analys och får då ditt svar inom bara några dagar via vår hemsida.

Svar direkt

Självtest Blodsocker, Självtest Kolesterol, Självtest Urinvägsinfektion, Självtest tidig graviditet, och Självtest kontroll av Ägglossning utför du enkelt på egenhand när och var du själv helst vill. Svaret kan du själv läsa av efter bara några minuter.

DNA-test

DNA-tester är en mycket säker och väl beprövad teknik som länge använts inom sjukvården. Och Idag är den även tillgänglig för dig som inte vill uppsöka läkarvård. Våra DNA-tester finns att köpa via apotek eller direkt från vår hemsida och håller samma höga säkerhet som de DNA-tester som används inom vården. Självtestet är enkelt att göra – oftast gnuggar du bara en bomullspinne på insidan av kinden – och du kan ta testet precis var och när du själv vill. När du tagit testet skickar du in provet till vårt laboratorium för analys. Efter någon dag kan du hämta svaret på vår hemsida med hjälp av din personliga kod som följer med förpackningen.

Ditt testresultat är helt anonymt och det är endast du som har tillgång till din kod. Ingen annan än du kan alltså gå in och hämta ut ditt testresultat. Din DNA kommer under inga omständigheter att användas till något annat än att analysera just det prov som du skickat in. Vi kommer inte heller spara din DNA. Provet destrueras efter en månad oavsett om du hämtat ut ditt provsvar eller inte. Bra att veta är också att alla de personer som arbetar på vårt laboratorium har tystnadsplikt.

Det enda test där du måste ange dina personuppgifter är klamydiatestet, detta i enlighet med smittskyddslagen. Dessa uppgifter kommer att hanteras som journalhandling och därmed bevaras enligt journallagen.

Tillverkare och analys

Alla våra DNA-tester är tillverkade av Dynamic Code. Ditt självtest för analys skickas till Dynamic Healthcare, de har lång erfarenhet av laborativa rutinanalyser och utför alla analyser i sitt eget laboratorium. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO/IEC 17025 och granskas av styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC), vilket innebär att de håller minst samma säkerhet som inom vården. Läs mer om Dynamic Healthcare.